VIVISOL

Respiratoire slaapstoornissen

Slaapapneu is een veel voorkomende, vaak onderkende slaapaandoening. Ze wordt gekenmerkt door snurken en herhaalde onderbrekingen van de ademhaling, steeds gevolgd door een kort ontwaken (wat door de patiënt bijna nooit wordt ervaren) en dan gevolgd door een (vaak) lawaaierig hervatten van de ademhaling.

Het ontwaken gebeurt vaak met hoofdpijn en geïrriteerde keel (door het snurken). Slaperigheid overdag en verhoogde bloeddruk zijn het gevolg van deze gestoorde slaap.

Vivisol B is een volwaardig partner van de artsen bij het stellen van de diagnose en het behandelen van OSAS (obstructief slaapapneu syndroom).

Om te voldoen aan de noden van de patiënten en de wensen van de artsen  bieden wij in samenwerking met verschillende internationale firma’s hightech apparaten aan.

Diagnose

De diagnose van OSAS gebeurt door middel van polysomnografie. Hierbij worden tijdens de slaap een hele reeks parameters ( ademhaling, snurken, hersenactiviteit,enz. ) gecontroleerd.

Draagbare polysomnografen hinderen de patiënt weinig of niet tijdens de slaap, wat een nauwkeurige registratie mogelijk maakt.

Vivisol B biedt een gamma draagbare toestellen aan, van een actimeter apneuscreener tot een volwaardige polysomnograaf met 40 kanalen
 

 

Behandeling

CPAP en Bi-level toestellen werken met een ingestelde, vaste druk. Meer en meer gaat men nu ook over op zgn. AutoPAP toestellen, die hun druk aanpassen aan de therapiebehoeften. Dit is aan-genamer in gebruik wat resulteert in een verhoogde therapietrouw. Alle toestellen kunnen geleverd worden met bevochtiging, wat het comfort aanzienlijk verbetert.

Vivisol biedt aangepaste software pakketten voor efficiënte opvolging en evaluatie van de therapie. Een uitgebreid gamma maskers zorgt ervoor dat patiënten optimaal baat hebben bij hun therapie

Vivisol verdeelt toestellen van Covidien, Fisher&Paykel, Hoffrichter en ResMed, en maskers van Fisher&Paykel en ResMed.